پیوند ها
عنوان: پیشینه تحقیق دارايي های نامشهود
فرمت ورد قابل ویرایش
تعداد صفحات: 23
همراه با رفرنس نویسی و پاورقی داخل متن
منابع کامل
ممکن است در توضیحات بهم پیوستگی در کلمات وجود داشته باشد ولی در فایل word اینگونه نیست.
قسمتی از متن:
واژه نامشهود از ريشه لاتين tangereگرفته شده و به معني "لمس کردن" است. از اين رو، دارايي نامشهود نوعي دارايي است که نميتوان آن را به دليل آنکه فاقد ماهيت فيزيکي هستند، لمس کرد(هندريکسون و ونبردا، 1991: 607).
فرهنگ لغت دانشگاهي وبستر[1] دارايي را نیز به عنوان "تمام مالکيت يک شخص، انجمن، شرکت يا ماترک قابل استفاده يا موضوعي براي پرداخت بدهيها يا به عنوان يک مزيت يا يک منبع" تعريف ميکند. در اعلاميههاي اصلي هيئت تدوين استانداردهاي حسابداري مالي[2] (FASB) يک دارايي به عنوان "منافع اقتصادي محتمل آتي که توسط يک واحد تجاري خاص بدست آمده يا کنتـرل شده باشد و ناشـي از عملـيات يا رويـدادهاي گذشته باشد"، تعريف شده است. بنابراين بر اساس تعريف فرهنگ لغت و همچنین تعریف حسابداري، براي اينکه يک قلم، دارايي محسوب شود، نيازي نيست که ذاتاً دارایی مشهود باشد (کوهن، 2005: 9).
تمامي واحدهاي تجاري، دو نوع دارايي قابل لمس (مشهود) و همچنین غيرقابل لمس (نامشهود) دارند. نوعي از دارايي را که قابل ديدن، احساس، خريد و فروش است، دارايي مشهود ناميده ميشود. هر چيزي غير از اين دارايي نامشهود قلمداد ميشود(کوهن، 2005: 9 و 10). واژههاي دارايـيهاي نامشـهود، اموال فـکري، منابع نامشـهود، فعاليـتهاي نامشـهود و سرمايهگذاريهاي نامشهود در متون مختلف مالي، اقتصادي و مديريتي به عنوان مترادف يکديگر نیز بکار ميروند (کريستند و بونتيس[3]، 2007: 1516). به منظور بررسی این داراییها در این مطالعه، از واژه "داراییهای نامشهود" استفاده میشود. داراييهاي نامشهود, هزينههاي انتقالي مربوط به خدمات هستند و زماني به وجود ميآيند که وجوه نقد (يا معادل آن) براي کسب آن خدمات به مصرف برسد. اين واقعيت که ميتوان براي يک دارايي نامشهود نام مشخصي را در نظر گرفت، مويد اين است که آن قلم دارايي قابل تعريف (داراي هويت جداگانه) است. همچـنين داراييهاي نامشـهود به عنـوان داراييهاي ثابت با ماهيتي نامشهود تعريف ميشوند. در این حالت، داراييهاي نامشهود با تکيه بر ماهيت غيرعيني و غير پولي آنها تعريف ميشوند (استاندارد ملي شماره 17، 1389: بند 7).
[1]- Merriam-Webster’s Collegiate Dictionary
[2]- Financial Accounting Standards Board (FASB)
[3]- Kristindl and Bontis
مبلغ قابل پرداخت 18,000 تومان
برچسب های مهم