پیوند ها
عنوان: مبانی نظری و پیشینه تحقیق توسعه روستايی
فرمت ورد قابل ویرایش
تعداد صفحات: 64
همراه با رفرنس نویسی و پاورقی داخل متن
منابع کامل
ممکن است در توضیحات بهم پیوستگی در کلمات وجود داشته باشد ولی در فایل word اینگونه نیست.
قسمتی از متن:
توسعه ي روستايي و مفهوم آن
ادبيات توسعهي روستايي تعاريف متعددي از توسعه روستايي را در بر دارد. هر چند اين تعاريف مؤلفههاي مشترک فراواني دارند، ليکن تفاوتهاي مشهودي نيز دارند. براي تبيين مناسبتر مفهوم توسعه روستايي به برخي تعاريف مطرح شده، اشاره ميگردد.
دياسين[1] معتقد است، توسعه روستايي راهبردي است که به منظور بهبود زندگي اقتصادي، اجتماعي گروه خاصي از مردم (روستاييان فقير) طراحي شده است. اين فرآيند شامل بسط منافع توسعه بين فقيرترين اقشاري است که در مناطق روستايي در پي کسب معاش هستند. اين گروه شامل کشاورزان خردهپا، خوشنشينان و کشاورزان بيزمين است (ازکيا به نقل دياسين، 1384). در تعريف ديگري، توسعهروستايي به نوينسازي جامعه روستايي ميپردازد و آن را از يک انزواي سنتي به جامعهاي تغيير خواهد داد که با اقتصاد ملي عجين شده باشد. بنابراين، هدف توسعهروستايي در محدوه يک بخش خلاصه نميشود، بلکه مواردي چون بهبود و بهرهوري، افزايش اشتغال، تأمين حداقل قابل قبول غذا و مسکن، آموزش و بهداشت را در بر ميگيرد (ازکيا، 1384). اين امر متضمن انتقالمنافع به افراد بسيار فقيري است که در نواحي روستايي در پي امرار معاش هستند. اين گروه شامل کشاورزان خردهپا، اجارهداران و افراد فاقد زمين است (چمبرز[2]، 1376).
از طرفي، توسعهي روستايي فرآيند افزايش انتخاب مردم، گسترش مشارکت مردم، تواناسازي مردم براي تصميمگيري، افزايش رفاه و خوشبختي، گسترش فرصتها و ظرفيتهاي بالقوه و تواناسازي زنان و همه مردم براي کارگروهي انجام دادن است (افتخاري و همکاران، 1382). توسعهي روستايي به معناي کلي آن شامل نوسازي روستاها و شيوه بهرهبرداري کشاورزي، پرورش و تجهيز نيروي انساني و تأمين خدمات عمومي مورد نياز روستاييان به منظور ارتقاء سطح زندگي ساکنان روستا و ادغام روستانشينان در جامعه و اقتصاد ملي ميباشد. مهمترين اقدامات عمراني که از سوي دولتها در کشورهاي جهان سوم در راستاي توسعهروستايي انجام شد، شامل ايجاد و گسترش زيربناها از قبيل برقرساني، تأمين آب آشاميدني، احداث راهها و ايجاد خطوط ارتباطي تلگراف[3]و تلفن، ايجاد تأسيسات آموزشي، ارتقاء خدمات بهداشتي ميباشد. علاوه بر اقدامات عمراني، راهکارهاي کشاورزي نظير توزيع مجدد زمين از طريق اصلاحاتاراضي، ارائه خدمات ترويجي، توسعه تعاونيها، تأمين منابع اعتباري مورد نياز سرمايهگذاري در کشاورزي ارائه شد (زاهدي مازندراني، 1390).
مبلغ قابل پرداخت 18,000 تومان
برچسب های مهم